Πάει ο Παλιοχρονος …

376591-amy

«Τούτη είναι η εποχή μας, καλή ή κακή, ωραία ή άσκημη, πλούσια ή φτωχή, δεν τη διαλέξαμε. Τούτη είναι η εποχή μας, ο αγέρας που αναπνέμε, η λάσπη που μας δόθηκε, το ψωμί, η φωτιά, το πνέμα !.»

Πάει ο κερατάς τέλειωσε και με αυτόν η ελπίδα ότι το 2014 θα είναι καλύτερο. Για να είμαστε και ειλικρινείς δηλαδή και να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

Το 2014 θα είναι χειρότερο. Τέλος ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητευόμαστε, τουναντίον, πρέπει να μας δίνει δύναμη να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να μας ωθεί να ξεκινούμε νέες περιπέτειες.

Στο βιβλίο του «Like a Virgin» ο πολυεκατομμυριούχος Richard Branson αναφέρει ότι σε εποχές χάους και κρίσης μόνο οι αποφάσεις με υψηλό δείχτη ρίσκου έχουν πιθανότητα επιτυχίας γιατί οι συντηρητικές αποφάσεις μόνο συντηρητικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν και σε εποχές κρίσης ένα συντηρητικό αποτέλεσμα σημαίνει απέραντη μετριότητα.

Προσωπικά το 2013 ήταν για μένα από πολλές πλευρές οδοστρωτήρας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, μόνο θα σας πω ότι υπέστηκα σοβαρές και μη ανατρέψιμες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, άλλες προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο, αλλά στο τέλος είμαι εδώ, γράφω και θα γράφω μέχρι τελικής πτώσης.

Λοιπόν, το 2013 πέρασε. Πέρασε κι άφησε ότι άφησε άλλα όρθια άλλα φαρδιά πλατιά κι άλλα αλώβητα (για να χρησιμοποιήσω και τη κουβέντα του συντρόφου Δημήτρη). Οικονομία κόσκινο, εργασία αρβάλι, πολιτική ανύπαρκτη, πολιτικοί πάλι ανύπαρκτοι, κράτος εξατμισμένο, τουρισμό παραφουσκωμένο και ηθικό κουρέλι.

Το 2013 επηρέασε ακόμα και την σεξουαλικότητα μας. Γυναίκες που τις νόμιζα ελκυστικές με απογοήτευσαν, αυτούς που τους είχα για γόηδες αποδείχτηκαν κωθώνια, οι πωλήσεις προφυλακτικών σύμφωνα με στατιστικά γνωστού κατασκευαστή του είδους έχουν μειωθεί κατά 18.35 % , και μια έρευνα που έγινε από γνωστή εταιρία καταδεικνύει ότι το 2013 κάναμε 4 φορές λιγότερο σεξ από το 2012.

Το 2014 μας χτυπά τη πόρτα και θέλοντας και μη πρέπει να του ανοίξουμε. Εμένα θα βρει μπροστά του να το ξέρει, θα με βρει και μάλιστα αποφασισμένο να του δώσει να καταλάβει, το 2013 με προπόνησε αρκετά κι έτσι το 2014 θα τις φάει κατάμουτρα. Με βρίσκει πίσω από την επαγγελματική κουζίνα να κάνω αυτό που αγαπώ, να μαγειρεύω, με βρίσκει να μην ανησυχώ για το αύριο αφού το χτες ήταν χάλια το αύριο μόνο καλύτερα μπορεί να είναι. Με βρίσκει να μην με ενδιαφέρει ποιος δημαρχεύει, πρεσβεύει, κυβερνά ή βουλευτεύει, αφού όλοι το ίδιο είναι κι αν κάποιος είναι διαφορετικός το κατεστημένο έχει τους μηχανισμούς και τους μηχανολόγους που τον εξαφανίζουν, με βρίσκει πολιτικά αδιάφορο γιατί από αέρια (κοινώς κλανιές) μας έχουν συνηθίσει, με βρίσκει προσγειωμένο ανώμαλα μεν, αλλά όρθιο με το δόρυ σε θέση μάχης και μολών λαβέ.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω εκ βάθους καρδίας να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη σε όλες και όλους που τυχόν πλήγωσα με γραπτά και πράξεις μου το 2013, δεν το έκανα από κακία ή θεληματικά, απλά από πίστη στο δίκαιο, στο καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας μας. Το 2013 είπα και έκανα πράγματα που με έκαναν πιο ώριμο και ίσως πιο πραγματιστή κι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν αν δεν υπήρχατε εσείς, οι αναγνώστες της στήλης, που «απαιτείτε» και απαιτείτε αντικειμενικότητα και μαχητικότητα, σας ευχαριστώ όλους.

Κλείνοντας θα επικαλεστώ λόγια ενός μεγάλου δασκάλου, του Νίκου Καζαντζάκη,
από το βιβλίο Ασκητική, «Τούτη είναι η εποχή μας, καλή ή κακή, ωραία ή άσκημη, πλούσια ή φτωχή, δεν τη διαλέξαμε. Τούτη είναι η εποχή μας, ο αγέρας που αναπνέμε, η λάσπη που μας δόθηκε, το ψωμί, η φωτιά, το πνέμα !.»

Χρόνια πολλά σε όλους μας, πάνω από όλα υγεία και καθαρό μυαλό γιατί έχουμε χρέος να παραδώσουμε καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας.

Advertisements

About Πέτρος Μαύρος

Tourism Consultant. Active Tourism Blogger
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s